Populaire wearables van nu

Er zijn natuurlijk veel soorten wearables en er komen er alleen maar meer bij. Toch zijn er drie producten die op verscheidene websites regelmatig terugkomen. Mooi excuus dus om die eruit te pikken.

Smart glasses
Een product die van deze nieuwe generatie uitmaakt zijn onder andere de smart glasses. De veruit meest bekende smart glasses is de Google Glass. Dit zijn draagbare computers in de vorm van een bril en zorgen voor een versmelting van de online- en de fysieke wereld. Zij maken het mogelijk om informatie te vinden door middel van een head-mounted display (HMD): een beeldscherm dat op het hoofd wordt gedragen. De informatie wordt dus geprojecteerd op een klein display voor je ogen. Bediening van het product gaat door middel van spraakcommando’s of door met je vinger op de touchpad op het montuur te tikken.

De moderne bril werkt als een verlengstuk van je smartphone en kan meldingen tonen, je kan hiermee bellen zonder iets in je handen te hebben, het kan muziek afspelen, foto’s en video’s schieten van dingen die alleen jij ziet en het kan je helpen met navigeren, dit vlak voor je netvlies. Helaas is deze hyper slimme bril nog niet te koop op de consumentenmarkt.

Je kan dit ook wel augmented reality noemen, waarbij extra beelden worden geprojecteerd door een transpart scherm. Iemand kan om zich heen kijken en tegelijkertijd wordt er extra informatie weergegeven.

GoogleGlasses

 

Smartwatch
Een andere categorie wearables is de smartwatch, het slimme horloge. Zoals velen waarschijnlijk wel kunnen raden, is dat je dit apparaat draagt om de pols. Ook bij de smartwatch geldt dat het horloge is verbonden aan je smartphone, zodat delen van de functionaliteit van de smartphone overgenomen kunnen worden. Bij zowel de smart glasses als de smartwatch dient dit voornamelijk het doel om het aantal keer dat een smartphone uit je broekzak gehaald moet worden te verminderen. De smartwatch verzorgt de functie die ieder horloge moet hebben: het tonen van de tijd. Echter, de smartwatch zou nooit zijn naam eer aandoen als het niet voor meer functies zou dienen. Zo zie je op het scherm notificaties van bijvoorbeeld inkomende oproepen, SMS-, Whatsapp-, iMessage- en social media berichten, inkomende mailtjes of agenda afspraken. Oproepen kunnen worden opgenomen en geweigerd en je kan reageren op berichten met een vooraf ingesteld respons. Je kan de muziekspeler van de smartphone bedienen en ook Home Automation (domotica), waarbij je onder andere elektrische apparaten binnenshuis regelt, kan al bij sommige smartwatches worden bediend.

smartwatch

 

Smartbracelet
Een variant van de smartwatch is de smartbracelet, maar dan met als enige taak het verzamelen van biometrische gegevens en overige data. Denk hierbij aan de hartslag, de bloeddruk, het aantal stappen dat je zet, je locatie en je slaapritme.

bracelet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s