Wát?

Marketingfacts (2014) beschrijft wearables als volgt:
“Wearables zijn een nieuwe generatie mobiele devices die op het lichaam gedragen worden.”

Dit is een zeer beknopte uitleg van de betekenis. Daarom heb ik volledig uitgeplozen wie, wat, waar, hoe en wanneer wearables is. Nieuwsgierig? Dacht ik al!

 

Ik beschrijf wearables als volgt: het is een nieuwe generatie mobiele devices (ofwel elektronische handapparaten), die in ieder geval in één hand vast te houden is. Wearables zijn daarom draagbaar op of aan het lichaam en geven altijd en overal toegang tot informatie en/of communicatie. Kort gezegd zijn het wearable computers, met als belangrijke eigenschap dat de technologie interactie heeft met de gebruiker.

Nieuwe generatie
Echter, de scheidingslijn tot wat wel en wat niet tot de wearables behoort, is erg dun. De smartphone, mobiele telefoon, de tablet en de draagbare spelcomputers zijn voorbeelden van te transporteren elektronica die we al langere tijd kennen. Deze producten zijn in principe geen wearables, totdat je bijvoorbeeld de iPhone aan je arm bevestigt zodat hij de afstand die je loopt meet. Dan heb je er opeens wél een wearable van gemaakt. Dit betreft de nieuwe generatie van mobiele devices.

Er zijn dus een aantal eisen voordat een apparaat onder wearables valt. Nieuwsgierig of dat ene elektronische product op je bureau een draagbare computer betreft? Meet het hier:

  1. De technologie moet worden gebruikt als een verlengstuk van je lichaam;
  2. De technologie moet naadloos geïntegreerd zijn in de dingen die doet;
  3. Bij punt twee geldt vrijwel altijd dat de technologie z’n werk doet op de achtergrond, gevoed door gegevens die je genereert zonder daar zelf actief bewust mee bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een stappenteller.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s